Ghid de preparare 

  • Filtru manual V60 este ușor de folosit, indiferent de mărimea sau de materialul din care este fabricat. Însă,  există câteva trucuri de care trebuie să se țină cont atunci când se prepare o ceașcă de cafea folosind această metodă. Măcinare: medie Cantitate cafea: 15 g (60 g/l) Cantitate apă: 250 ml Durată de preparare: 2:30 min Temperatura apei: 92°C Pași...

  • Ibricul se numără printre cele mai îndrăgite metode de prepare a cafelei. O ceașcă de cafea preparată la ibric este renumită pentru aroma și concentrația sa. De cele mai multe ori ibricul este fabricat din cupru, însă poate fi și din inox sau ceramică. Măcinare: extrafinăCantitate cafea: 20 g (100 g/l)Cantitate apă: 200 mlDurată de preparare: 3:30 min...

  • O metodă rapidă și simplă de a prepara o cafea pură și deliciosă se poate realiza cu ajutorul unui AeroPress.AeroPress este renumit pentru durabilitatea și portabilitatea sa, precum și pentru ușurința de utilizare.  Măcinare: medie Cantitate cafea: 17-18 g (70 g/l) Cantitate apă: 250 ml Durată de preparare: 2:00 minTemperatura apei: 90 °C Cum...

  • Presa clasică, uneori cunoscută ca și cafetieră, este un vas minunat pentru a face o cafea bună. Cafeaua pregătită la French press este ideală pentru cei care își doresc o cafea mai consistentă și mai  intensă. Este destul de ușor de pregătit, însă trebuie respectați câțiva pași pentru a avea un rezultat cât mai  minunat. Măcinare: grosierCantitate cafea:...

  • Măcinare: finăCantitate cafea: 18-20g (dublu espresso)Cantitate apă: 40-50 mlDurată de preparare: 25-30 sec Pentru un “doubleshot” vom folosi între 18-20 g de cafea. Se curăță sita din portafiltru cu un prosop uscat. Se pune cafeaua fin măcinată în sită după care cu ajutorul degetului nivelați încet cafeaua, de prefera să folosiți mișcări semi-circulare...

  • Potul Moka este destul de faimos printre pasionații de cafea, datorită simplității de utilizare, a istoriei sale, precum și datorită sunetului simpatic pe care îl scoate. Măcinare: finăCantitate cafea: 20 g (aprox. 80g/l)Cantitate apă: 250 mlDurată de preparare: 3:00 min Pași de urmat: 1. Măcinați fin 20 de grame de boabe de cafea, ca și cum ați pregăti...