Metoda 1 Mărește

Espresso

Măcinare: fină
Cantitate cafea: 18-20g (dublu espresso)
Cantitate apă: 40-50 ml
Durată de preparare: 25-30 sec

  1. Pentru un “doubleshot” vom folosi între 18-20 g de cafea.
  2. Se curăță sita din portafiltru cu un prosop uscat.
  3. Se pune cafeaua fin măcinată în sită după care cu ajutorul degetului nivelați încet cafeaua, de prefera să folosiți mișcări semi-circulare (de la ora 12 la ora 6, precum și de la 9 la 3), nu trebuie să apăsați, ci doar să neteziți puțin.
  4. Se presează cu ajutorul tamper-ului aproximativ 15 kgf astfel încât cafeaua să fie la același nivel orizontal în sită.
  5. Se strânge portafiltrul în aparat și se pornește extracția.
  6. După 25-30 de secunde, când firul de cafea începe să se îngroașe iar culoare devine blondă sau gălbuie, se oprește extracția.
  7. Se toarnă în cești preîncălzite, se lasă puțin la răcit și se savurează.
  8. Adăugând lapte și spumă de lapte șe poate obține și un minunat latte sau cappuccino.

5 alte produse în aceeași categorie: