Filtru manual - V60 Mărește

Filtru manual - V60

Filtru manual V60 este ușor de folosit, indiferent de mărimea sau de materialul din care este fabricat. Însă,  există câteva trucuri de care trebuie să se țină cont atunci când se prepare o ceașcă de cafea folosind această metodă.

Măcinare: medie
Cantitate cafea: 15 g (60 g/l)
Cantitate apă: 250 ml
Durată de preparare: 2:30 min
Temperatura apei: 92°C

Pași de urmat:

 1. Primul pas este încălzirea apei la o temperatură de aproximativ 92°C. Dacă nu aveți un termometru, puteți aștepta să fiarbă apa și să o lasați să se răcească aproximativ 1 minut.

 2. Următorul pas este poziționarea filtrului V60 deasupra unui recipient sau a unei cești, precum și plasare filtrului de hârtie în interiorul V60.

 3. Un pas important este reprezentat de încălzirea filtrului, folosind o cantitate mică de apă fierbinte. Umeziți filtrul de hârtie pentru a se plia pe V60, dar și pentru a elimina gustul de hârtie. După aproximativ 5 secunde aruncați apa.

4. Pentru a vă bucura de intensitatea aromei, vă recomandăm să folosiți cafea proaspăt măcinată, gradul de măcinarea trebuie să fie medie.

 5. Cafeaua măcinată în filtru de hârtie trebuie să fie uniformă pe margini, iar în centru să fie o gaura cu diametrul de 2 cm și adâncimea de 1 cm, care să faciliteze procesul de pre-infuzare.

 6. Adăugați 30 de ml de apă (aprox. dublul cantității de cafea), la o temperatură de aproximativ 92°C și folosind un băț de lemn sau o linguriță amestecați ușor. Acest proces este cunoscut sub numele de pre-infuzare sau bloom, întrucât este prima etapa în care sunt eliberate aromele din cafeaua măcinată.

 7. După 30 de secunde, adăugați 220 de ml de apă începând cu mișcări scurte circulare și mărind treptat. Trebuie să aveți grijă ca apă să nu depășească marginile cafelei. Pentru a pregăti mai ușor cafeaua dorită vă recomandăm să utilizați un mic cântar de bucătărie. 

 8. Astfel, în aproximativ 2 minute, întreaga cantitate de apa va trece prin filtru de cafea și se putea servi. Pe parcusul acestor minute este bine să amestecați ușor, pentru a se elibera toate aromele cafelei. Pentru a savura cafeaua, vă recomandăm să folosiți căni din ceramică sau sticlă.

5 alte produse în aceeași categorie: