Ibric Mărește

Ibric

Ibricul se numără printre cele mai îndrăgite metode de prepare a cafelei. O ceașcă de cafea preparată la ibric este renumită pentru aroma și concentrația sa. De cele mai multe ori ibricul este fabricat din cupru, însă poate fi și din inox sau ceramică.

Măcinare: extrafină
Cantitate cafea: 20 g (100 g/l)
Cantitate apă: 200 ml
Durată de preparare: 3:30 min

      Pași de urmat:

  1. Se toarnă apă rece în ibric astfel încât să rămână cel puțin un centimetru liber sub marginea de sus a ibricului și se lasă să fiarbă, pe o sursă medie de căldură.
  2. Se îndepărtează de pe sursa de căldură și se adaugă cafeaua, se amestecă și se lasă să se infuzeze.
  3. Se readuce ibricul pe sursa de căldură și se lasă cafeaua să se agite ușor până la apariția cremei. Atenție nu trebuie să fiarbă.
  4. Se îndepărtează de la sursa de căldură și așteaptă să se liniștească aproximativ 30-45 sec.
  5. Se readuce ibricul pe sursa de căldură și se încălzește până se agită ușor și apare crema. Din nou, nu se lasă să fiarbă.
  6. Se pune o lingurița de crema în fiecare ceașcă și se toarnă atent cafeaua.
  7. Se lasă să se așeze pentru câteva minute.

    

Este important să se folosească tipul corect de măcinare atunci când se prepară o cafea la ibric. Cafeaua măcinată trebuie să fie cât mai fină,  asemenătoare cu pudra la consistență.   

Recomandarea noastră este să nu adaugați zahăr în cafea, pentru a simți aroma naturală a cafelei.  Dar dacă vă place gustul, cel mai bine este să folosiți zahăr brun și să îl adaugați de la început, în apa rece.

Rețeta clasică ne recomandă folosirea semințelor de cardamom pentru o savoare deosebită, și acestea se adaugă la început în apa rece. Însă, trebuie avut în vedere că și aceste semințe vor schimba gustul natural al cafelei.

Pentru a pregăti cafeaua la ibric este ideal ca focul să fie mic, astfel veți putea observa atunci când se crează spuma.

5 alte produse în aceeași categorie: