Aeropress Mărește

AeroPress

O metodă rapidă și simplă de a prepara o cafea pură și deliciosă se poate realiza cu ajutorul unui AeroPress.AeroPress este renumit pentru durabilitatea și portabilitatea sa, precum și pentru ușurința de utilizare. 

Măcinare: medie
Cantitate cafea: 17-18 g (70 g/l)
Cantitate apă: 250 ml
Durată de preparare: 2:00 min
Temperatura apei: 90 °C

Cum funcționează:

1. Primul pas este pregătirea unei cantități suficientă de apă fierbinte, atât pentru prepararea cafelei, cât și pentru ustensile. Recomandăm ca pentru descoperirea rețetei perfecte să se jongleze cu timpul de infuzare, temperatura, dar și cantitatea de cafea folosită.

2. Cântăriți 17 grame de cafea și măcinați mediu-fin boabele. Se poate folosi și cafea gata măcinată, însă va exista o diferența la nivel de arome.

3. Ansamblați AeroPress, nu înainte de a verifica dacă este perfect curat și uscat. Orice urmă de impurități poate compromite viitoarea cafea preparată.

4. Vă recomandăm să folosiți un cântar mic de bucătărie pentru a respecta cantitățile. Se adaugă cu grijă cafeaua proapăt măcinată și o cantitatea dublă de apa față de cafea. Spre exemplu, la 17 grame de cafea se adaugă 34 ml de apă la temperatura de 90°C, după care se amestecă 30 de secunde.

5. Se adaugă și restul de apă până la 250 ml și cu ajutorul spatulei care vine în pachet  sau cu o linguriță și se amestecă cu grijă. Scopul acestui pas nu este doar să se amestece, ci mai mult să se realizez o pre-infuzare.  După care se lasă se stea un minut.

6. Folosind apa rămasă încălziți filtru și capacul. După un minut, amestecți de 10 ori viguros și înfiletați capacul AeroPress, însă cu grijă deoarece este fiebinte.

7. Se pune deasupra unei căni sau a unui recipient și se apasă pistonul ușor, cu o presiune constantă, până când se scurge toate cafeaua în recipient. Acest pas nu trebuie să dureze mai mult de 30-40 de secunde.

5 alte produse în aceeași categorie: