French Press Mărește

French Press

Presa clasică, uneori cunoscută ca și cafetieră, este un vas minunat pentru a face o cafea bună. Cafeaua pregătită la French press este ideală pentru cei care își doresc o cafea mai consistentă și mai  intensă. Este destul de ușor de pregătit, însă trebuie respectați câțiva pași pentru a avea un rezultat cât mai  minunat.

Măcinare: grosier
Cantitate cafea: 18 g (aprox. 70 g/l)
Cantitate apă: 250 ml
Durată de preparare: 4:30 min

Pași de urmat:

1. Pentru  un French Press cu capacitatea de 250 ml, vă recomandăm să pregătiți aproximativ 300 ml de apa fierbinte.

2. În timp cât se încălzește apa, puteți măcina boabele de cafea. Pentru French Press vă recomandăm să măcinați cafeaua grosier. Iar pentru gramaj, vă puteți ghida de principiul cafea 1 la 7, mai specific la 7 grame de cafea să folosiți 100 ml de apa. Dacă veți urma această rețetă, măcinați 17-18 de grame de boabe de cafea.

3. Înainte de a pune cafeaua, clătiți French Press-ul cu 50 ml de apă fierbinte. Aruncați apa și adăugați cantitatea necesară de cafeaua în French Press, precum și puțină apă fierbinte. Cantitatea de apă nu trebuie să depășească catitate dublă de cafea folosită (în acest caz, aproximativ 34-36 ml). Cu o linguriță amestecați ușor și admirați prima explozie a cafelei, care va dura 30-40 de secunde.

4. Se adaugă și restul de apă, se acoperă provizoriu și se așteaptă 4 minute pentru a se realiza infuzia. Este important să măsurați perioada de infuzare, precum și cantitatea de apa adăugată.

5. Cu grijă presați filtru pentru a obține cafeaua dorită. Dacă este greu de presat, înseamnă că a fost prea fină măcinată cafeaua. Dacă se presează mult prea ușor, trebuie să vedeți dacă gradul de măcinare nu este prea mare.

6. Când ați terminat de preparat cafeaua se lasă să stea câteva minute să se răcească, iar mai apoi se poate servi simplă sau cu puțină scorțișoară.

5 alte produse în aceeași categorie: