Moka pot Mărește

Moka

Potul Moka este destul de faimos printre pasionații de cafea, datorită simplității de utilizare, a istoriei sale, precum și datorită sunetului simpatic pe care îl scoate.

Măcinare: fină
Cantitate cafea: 20 g (aprox. 80g/l)
Cantitate apă: 250 ml
Durată de preparare: 3:00 min

Pași de urmat:

1. Măcinați fin 20 de grame de boabe de cafea, ca și cum ați pregăti un espresso. Se poate folosi și cafea măcinată, însă pentru intensitatea aromei, vă sfătuim să o măcinați pe loc.

2. În partea de jos a ibricului Moka adăugați 250 de ml de apă fierbinte.

3. Deasupra, așezați sita, care seamănă cu un capac și în sită adăugați cafeaua măcinată. Cu grijă scuturați puțin pentru a se uniformiza.

5. Cu degetul arătător sau cu o linguriță nivelați încet cafeaua, de prefera să folosiți mișcări semi-circulare (de la ora 12 la ora 6, precum și de la 9 la 3). Atenție, nu trebuie să apăsați, ci doar să neteziți puțin.

6. Înfiletați partea de sus, însă cu mare atenție întrucât partea de jos este fierbinte.

7. Așezați Moka Pot pe sursa de caldură, de o intesitate medie.

8. Când apa din partea de jos a Moka Pot începe să fiarbă, aceasta se va ridica încet datorită presiunii exercitate. Avantajul folosirii acestui instrument în prepararea cafelei este sunetul specific, și anume șuieratul. Astfel, nu este necesar să cronometrăm perioada de infuzare, Moka Pot ne anunță când este gata cafeaua.

9. Atunci când manevrați ibricul Moka Pot, trebuie să fiți atenți întrucât și mânerul se încălzește tare, rămânând cald o lungă perioadă de timp.

More details

Mai multe informații

asddsad sad 

asd

5 alte produse în aceeași categorie: